Een gezamenlijke digitale agenda bijhouden

Kalender

Nooit meer vergeten wat je samen gepland hebt, en altijd de agenda van je partner bij de hand.

Als partners of als gezin is het soms een hele organisatie om een agenda bij te houden. Je kunt een maandplanner ophangen, een agenda in huis leggen, dubbele agenda’s proberen af te stemmen.. Maar wat nog veel handiger is, is om de accounts van je digitale agenda op je smartphones aan elkaar te koppelen.

Zelf gebruik ik daarvoor Gmail. Zoals je jouw eigen account op je telefoon hebt ingesteld voor je mails, agenda, contactpersonen en meer, kun je dat ook instellen op de telefoon of tablet van je partner.

1. Accountgegevens invullen op jouw telefoon / tablet

Zoals je ook je eigen e-mail of agenda hebt ingesteld in je telefoon, kun je er nog meer toevoegen. Bijvoorbeeld die van je partner. Je partner vult zijn/haar e-mailaccount en wachtwoord in op jouw telefoon.

2. Vink alleen ‘agenda’ aan 

Je kunt dan aangeven welke gegevens van het account je wilt synchroniseren. Alleen de ‘agenda’ is nodig, die alleen die vink je aan.

3. Afspraken in jou agenda

In je agenda / kalender zie je dan zowel je eigen afspraken, als die van je partner in een andere kleur.  Je kunt steeds kiezen welke agenda’s je wilt zien: alleen die van jezelf, ook die van je partner, of alleen die van je partner.

4. Doe hetzelfde nu met jouw gegevens op de andere telefoon / tablet

Wanneer een van jullie nu een afspraak toevoegt, gewoon met je eigen account, verschijnt die ook in de agenda van de ander.

Waar je ook bent, je hebt dan altijd ook je privé planning bij je – terwijl die planning normaal alleen op de kalender thuis te vinden is. Nooit meer vergeten dat je op bezoek ging die avond, of dat je later thuiskomt van werk! Een simpele maar doeltreffende lifehacking tip.


Wil je hierop reageren? Stuur mij een persoonlijk bericht.

Deel het met iemand anders: