Onderwerpen

In het rechtermenu vind je de vier onderwerpen van Simpel en Treffend. Hieronder zijn deze toegelicht.

1. Filosofie

Om bewust te handelen zodat gebeurtenissen in je leven simpel en treffend zijn is een stukje filosofie nodig. Filosofie staat aan de basis. Door inzicht in de wereld om je heen weet je waarom je de wereld waardeert. Het is bewust of onbewust van grote invloed op wat je doet en hoe je je voelt.


Mindfulness2. Mindfulness

Je leven kan pas simpel en treffend zijn, en je kunt je leven pas waarderen, als je er je bewuste aandacht op kunt richten. En wanneer je je niet verliest in de waan van de dag. Daarom is mindfulness belangrijk. Door mindfulness vallen je oogkleppen af en zie je de wereld en vooral jezelf zoals je werkelijk bent.


Multitasking3. Productiviteit

Je werk en de maatschappij vraagt continu dat je presteert. Je moet dus effectief genoeg zijn in wat je moet doen, om genoeg ademruimte te krijgen voor je eigen leven. Die vrije ruimte bepaalt in hoeverre je jouw gedrag kunt veranderen en je kunt toewijden aan bijvoorbeeld filosofie en mindfulness.


4. Wilskracht

Steeds wordt je wilskracht uitgeput door bijvoorbeeld werk en je sociale netwerk. Maar wilskracht heb je ook nodig om gezond te (blijven) leven, voor jezelf op te komen, tijd te maken voor de dingen die je belangrijk vindt, enzovoort. Je hebt het nodig om je gewoontes succesvol te kunnen veranderen.

Deel het met iemand anders: