Jung Typologie Test

Persoonlijkheid

Wie ben je en wat zijn je voorkeuren? De Jung typologie test helpt je dat te ontdekken.

Veel mensen zijn op zoek naar wie ze zijn. En hoewel je daar alleen achter komt door in jezelf te kijken, kan een beschrijving van je persoonlijkheid helpen.

Er bestaan veel persoonlijkheidstesten, de een is beter dan de ander. Je vult de tests zelf in – dus ze meten vooral je zelfbeeld – en je moet opletten dat zo’n test nooit beter weet dan jij hoe je in elkaar zit. Toch, zolang je het ziet als een instrument om jezelf beter te leren kennen en begrijpen, zijn er een paar tests die heel goed zijn.

Mijn favoriete, gratis test is de Jung typologie test. Ook wel bekend als de Myer Briggs Type Indicator (MBTI). Uit de tekst komt een van de 16 persoonlijkheidstypen. Uit ervaring weet ik dat die behoorlijk goed kunnen kloppen.

Vul de test zelf in
De test kun je hier vinden (in het Engels), of anders hier (Nederlands, maar minder uitgebreid).

Vul alle vragen in, probeer dit te doen zonder er teveel bij na te denken of te analyseren wat het ‘goede’ antwoord is. Goede antwoorden zijn er namelijk niet, alleen de antwoorden die het beste bij jou passen, bij hoe je je in het echt gedraagt. Vanuit je intuïtie vul je meer de waarheid in dan wanneer je het gaat rationaliseren, of wenselijke antwoorden invult.

Op die manier krijg je het meest waarheidsgetrouw een uitslag van de test. De uitslag kun je lezen na het maken van de test. Mocht je de uitgebreide versie liever in het Nederlands lezen, kijk dan hier. En kijk vooral hier naar de coole naam die daarbij hoort! Zie het rechtermenu op die site, met namen zoals een ‘Idealist Champion’ of ‘Rational Mastermind’.

mbti

Wat heb je eraan
Zie zo’n uitslag voor wat het is: volgens de antwoorden die je hebt gegeven, pas je in een van de onderscheiden persoonlijkheidstypes. Niet zodat je dan netjes in een hokje past, maar je zult zelf merken of je je wel of niet herkent in het verhaal.

Het kan je helpen om te begrijpen hoe je in elkaar zit. En om tevreden te zijn met je persoonlijkheid – want zoals je zult zien zijn alle types even waardevol.

Succes!


Wil je hierop reageren? Stuur mij een persoonlijk bericht.

Deel het met iemand anders: